18.04.2012

New idea...

Citind atatea articole si cautand atat de multe informatii pe net si prin reviste, am ajung sa fiu un mic ghid "bun in casa",  asa ca, vreau sa creez o rubrica de "Sfatul zilei" sau asa ceva, pentru a impartasi cu voi cate ceva despre remedii naturiste, dieta, retete,  frumusete, sanatate, etc, fara chestii de genul "mananca numai legume si fructe ca sunt uimitoare si renunta la fast-food", stiind clar ca eu bag junk food la greu:).

O sa postez curiozitati bune la toate pentru toti:)...

Asadar, enjoy!

Voi sparge gheata cu o super reteta de Tarta cu legume, numai buna dupa cate feluri de carne  in cantitati industriale am mancat de Paste.


Pentru aluat: 300 g faina
150 g margarina (daca puneti unt, aluatul o sa iasa mult mai moale)
1 lingura cu ulei
Pentru umplutura: 2 cepe
1 legatura cu ceapa verde
200 g spanac
1 ardei gras rosu
1 ardei gras galben
150 g ciuperci
2 rosii
1 morcov
1 ou
3 linguri cu smantana
50 ml ulei

*Cerne faina intr-un castron cu un praf de sare. Fa in mijloc o adancitura si pune margarina si apa amestecata cu ulei. Framanta usor toate aceste ingredient pana obtii un aluat bine legat. Acopera-l cu folie si lasa-l la rece aprox. O ora.
*Intre timp, taie ceapa si ceapa verde si caleste-le . Adauga rosiile taiate cubulete, ardeiul gras taiat in bastonase, morcovul si spanacul oparit si scurs, dupa care adauga ciupercile. Presara un praf de sare si lasa-le sa se inabuse. Dup ace s-au racorit,adauga smantana batuta cu ou si putina sare.
!!!Morcovul trebuie sa-l fierbi inainte de a-l pune cu ardeiul & co.
*Intinde aluatul, aseaza-l intr-o forma de tarta unsa si tapetata cu faina. Rastoarna umplutura de legume si coace-o la foc moderat, 45 de minute.

Et... voila!:)
Bon apetit!


Saptamana viitoare vreau sa incerc si eu reteta si o sa va povestesc cum a iesit!

Maine va pregatesc un articol special despre cum sa mancati in functie de starile de spirit!:)

Zi minunata,
Sandra

Niciun comentariu: