O sa postez curiozitati bune la toate pentru toti:)...
Asadar, enjoy!
Voi sparge gheata cu o super reteta de Tarta cu legume, numai buna dupa cate feluri de carne in cantitati industriale am mancat de Paste.
Pentru aluat: 300 g faina
150 g margarina (daca puneti unt, aluatul o sa iasa mult mai moale)
1 lingura cu ulei
Pentru umplutura: 2 cepe
1 legatura cu ceapa verde
200 g spanac
1 ardei gras rosu
1 ardei gras galben
150 g ciuperci
2 rosii
1 morcov
1 ou
3 linguri cu smantana
50 ml ulei
*Cerne faina intr-un castron cu un praf de sare. Fa in
mijloc o adancitura si pune margarina si apa amestecata cu ulei. Framanta usor
toate aceste ingredient pana obtii un aluat bine legat. Acopera-l cu folie si
lasa-l la rece aprox. O ora.
*Intre timp, taie ceapa si ceapa verde si caleste-le . Adauga rosiile taiate cubulete, ardeiul gras taiat in bastonase, morcovul si spanacul oparit si scurs, dupa care adauga ciupercile. Presara un
praf de sare si lasa-le sa se inabuse. Dup ace s-au racorit,adauga smantana
batuta cu ou si putina sare.
!!!Morcovul trebuie sa-l fierbi inainte de a-l pune cu ardeiul & co.
*Intinde aluatul, aseaza-l intr-o forma de tarta unsa si
tapetata cu faina. Rastoarna umplutura de legume si coace-o la foc moderat, 45
de minute.
Et... voila!:)
Bon apetit!
Saptamana viitoare vreau sa incerc si eu reteta si o sa va povestesc cum a iesit!
Maine va pregatesc un articol special despre cum sa mancati in functie de starile de spirit!:)
Zi minunata,
Sandra
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu