14.05.2009

Despre reincarnare,vieti viitoare,transformari pe care unii le contesta...


Stiti ca eu am o tacaneala... De ceva timp (vreo 2 ani) studiez filozofie, cultura si religie hindusa, nu pentru ca m-ar batea un gand sinucigas de a ma marita in India, ci pur si simplu din placere, curiozitate, fascinatie.Cel care m-a inspirat este Mircea Eliade care a avut probabil aceeasi sete de cunoastere a Indiei ca si mine. Fiind absorbita in misticismul unei carti proaspat imprumutate de la biblioteca, am citit cateva chestii interesante pe care as vrea sa vi le impartasesc. Cartea se numeste "Principiile reincarnarii", este scrisa de A.T. Mann si are ca pasaje la inceputul fiecarui capito, o sintagma spusa de un mare filozof, invatat, mesaje antice, istorice...

"De nu vei avea in launtru-ti adevarul mortii si nasterii tale, un strain, un ratacitor vei ramane pe pamantul umbrei si nelinistii." (J.W. Goethe)

"Cineva poate atinge orice stadiu al fiintei la care s-a gandit in final, cand s-a eliberat de trup, fiind pentru totdeauna absorbit de gandul insusi." (Sri Krishna)

"Dupa cum un om isi scoate hainele purtate si isi pune altele noi, asa si sufletul intrupat isi arunca trupurile purtate si intra in altele noi." (Bhagavad-Gita)

"Mi-am amintit multe existente anterioare prin care trecusem: una, doua nasteri, trei, cincizeci... o suta de mii, in diferite perioade ale lumii." (Buddha Gautama)

"Pe acela care, purificat, ar rupe acest cerc vicios si ar respira o data in plus aerul Raiului-il salut!" (Tablita de aur orfica)

"Priveste focul, priveste fumul: ceea ce omul transforma in foc prin activitatea lui spirituala sunt spiritele pe care el le elibereaza la moarte." (Bhagavad Gita)

"Sufletul se naste, traieste si nu moare nicicand." (Dna Smith, Guirdham)

Asadar, voi credeti in reincarnare sau in viata de dupa moarte?:)

4 comentarii:

Cosmin spunea...

Vreau sa ma reincarnez intr-un parameci :-??

Eu contest astea pentru ca sunt inventate de om.
Cele mai realiste principii sunt cele din satanismul modern. Adica frate, vrei sa bei, bea. Vrei sa f**uti, f**ute. Vrei sa ii dai uneia palme pana ii faci curul ca petala de trandafir rosu, dai tata. Bazeaza-te pe tine, pe ce iti cere corpul tau sa faci. Pana la urma traim pentru vietile viitoare,daca or exista, sau traim ca sa traim ?!

Unknown spunea...

nu te contrazic, Cosmin! Ideea era alta:). Chiar trebuie sa ne traim viata la maxim indiferent daca suntem barbati,femei,homosexuali,lesbiene,naomi,parameci sau gigi becali... FUCK THE SYSTEM!

Cosmin spunea...

Si eu ma refeream la viata de dupa moarte.
Dar la faza cu homosexualii, as fi de acord cu sistemul. E nasol ca de ei nu pot sa zici "fuck the gay people" ca lor le place asta.

Unknown spunea...

era vb strict de sistem...sincer, mi se rupe de ghei si de lesbi...fiecare cu ale lor:). Traiasca Romania! Traiasca bautura si manelele!:))
Joke!Haidi fa Palalila!